Διάρθωση – Δικαιώματα – Εγγραφές

Αρχή Γενικά Διάρθωση – Δικαιώματα – Εγγραφές

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #295

    1. Διάρθωση

    Η διάρθωση του forum είναι προσωρινή, μέχρις ότου καταλήξει η επιτροπή (ή οι επιτροπές, εφόσον το forum αυτό χρησιμοποιηθεί τελικά και για άλλες επιτροπές).

    2. Δικαιώματα

    Επειδή τα αρχεία που επισυνάπτετε ενδεχομένως να μην θέλετε να μπορεί να τα παραλάβει οποιοσδήποτε (πχ μαθητές), κάθε ενότητα έχει τα δικά της δικαιώματα πρόσβασης. Για να κατανοήσετε τα δικαιώματα πρόσβασης φανταστείτε τα ως τι μπορεί να κάνει:

    1. ένας επισκέπτης (μη εγγεγραμμένος)
    2. ένα μέλος
    3. ένας νέος ρόλος (πχ “μέλος επιτροπής”, “δάσκαλος” κ.α.)

    που μπορούμε να δημιουργήσουμε.

     

    Προς το παρόν οι υποενότητες της ενότητας Υλικό είναι προσβάσιμες μόνο από τα μέλη του forum, δηλαδή ένας επισκέπτης δεν έχει τη δυνατότητα να δει τα περιεχόμενά τους.

    3. Εγγραφές

    Οι εγγραφές αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο με πρόσκληση. Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό και να επιτρέψουμε ελεύθερες εγγραφές, αλλά, επειδή όταν κάποιος εγγραφεί γίνεται μέλος, αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα πρέπει να έχουν ορισθεί οι προσαρμοσμένοι ρόλοι (πχ Μέλη Επιτροπής, Δάσκαλοι κλπ) και τα δικαιώματά τους, ώστε να δοθούν οι αρμόδιοι ρόλοι στους υπάρχοντες χρήστες.

    Συμπερασματικά

    Θα πρέπει, λοιπόν, η επιτροπή να καταλήξει στο πως επιθυμεί τη διαμόρφωση του forum και να μας ενημερώσει ώστε να το διαμορφώσουμε κατάλληλα.

    #342

    Συγχαρητήρια Τάκη,

    έδρασες αστραπιαία, πολύ γρηγορότερα από εμάς και έχεις φτιάξει έναν πολύ όμορφο χώρο.

    Το forum, που ήταν σκέψη και πρόταση της Χριστίνας Συρακοπούλου, ήταν για να μπορεί κατ’ αρχήν η Επιτροπή να ανταλλάσει απόψεις χωρίς προβλήματα απόστασης και απουσιών, σε τακτική βάση και όχι μόνο σε συνεδριάσεις, αλλά και ταυτόχρονα να λειτουργεί και σαν σημείο φιλοξενίας του υλικού που συγκεντρώνεται. Καθ’ ότι η Επιτροπή έχει τη διάθεση να εκπροσωπεί και να αντιμετωπίζει τα θέματα όλων των εκπαιδευτών, όλοι οι εκπαιδευτές τις ΕΟΜ θα προσκληθούν να συμμετέχουν.

    Ο δημόσιος χαρακτήρας του και μάλιστα στο site της Ομοσπονδίας, συνεπάγεται ότι απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους μας, μέσα στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου μας.

    Επίσης ο σεβασμός του κόπου και η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων είναι λογικό να συνεπάγεται τον περιορισμό της πρόσβασης στο υλικό στην οικογένεια των εκπαιδευτών και στην πορεία μεταξύ μας (πάντα εννοώ ΟΛΟΙ) θα αποφασίσουμε ποιο υλικό θα παρουσιάζεται δημόσια από την ΕΟΜ.

    Ήδη το τμήμα υλικού επεξεργάζεται προτάσεις για τη θεματική κατηγοριοποίηση και ταξινόμηση. Σίγουρα είμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα και κάποιες φορές θα σε παιδέψουμε, ελπίζουμε όχι πολύ και ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόησή σου.

    Σε ευχαριστούμε πολύ και καλή δύναμη. 

    #345

    Σχετικά με τα δικαιώματα πρόσβασης στο forum, πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθούν μόνο σε δασκάλους ενεργούς & ανενεργούς και σε συγγραφείς.
    Το forum δημιουργήθηκε για τους δασκάλους και όχι ως χώρος που ο κάθε περίεργος θα μπαίνει να βλέπει τις συζητήσεις και τα σχόλιά μας.
    Αλλιώς, πολύ φοβάμαι ότι πιθανόν να αποτελέσει πεδίο επίδειξης γνώσεων προς τρίτους.
    Δηλαδή σε οποιαδήποτε διαφωνία για κάποιο ζήτημα π.χ. για μια συγκεκριμένη αγορά δε θα πρέπει να δίνουμε την εντύπωση σε τρίτους ότι τσακωνόμαστε για το ποιου άποψη θα επικρατήσει.
    Εξάλλου αυτό δε θα έχει καμία χρησιμότητα σε τρίτους.
    Για θέματα που απασχολούν τους υπόλοιπους μπριτζερ, υπάρχει το περιοδικό.

    #346

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου Χριστίνα.

    #349

    Συμφωνώ κι εγώ, μόνο δάσκαλοι. Δεν είναι ανάγκη να βγαίνουν προς τα έξω οι όποιες διαφωνίες ή λάθη μας.

    #357

    Όπως θα διαπιστώσατε, όλα τα θέματα της επιτροπής μεταφέρθηκαν κάτω από την “ομπρέλα” Επιτροπή Εκπαίδευσης. Όλοι οι υπάρχοντες χρήστες έχουν πρόσβαση σε αυτή την ενότητα. Από εδώ και στο εξής, όποιο άτομο γράφεται στο forum, θα πρέπει να του δίδεται πρόσβαση από την ΕΟΜ στη συγκεκριμένη ενότητα.

    Θα παρακολουθώ τις επόμενες ημέρες τις εγγραφές και θα δίνω τα κατάλληλα δικαιώματα στους νέους χρήστες.
    Όσοι είναι απλά μέλη, δεν μπορούν να δουν τα περιεχόμενα της ενότητας (και των υποκατηγοριών) της.
Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.